SAĞLıK Haber Girişi : 29 Nisan 2024 15:11

Balçova’nın Onur Başkanı’na İsviçre’den Özel Konuk

Balçova’nın Onur Başkanı’na İsviçre’den Özel Konuk
İsviçre Medipark Hastaneleri Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Zürih Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Mustafa Çavuşoğlu,Balçova’da Belediye Başkanı seçilen meslektaşı, sağlık yöneticiliği deneyimi olan Onur Yiğit’i makamında ziyaret etti.

BİZİM YARIMADA  -  ÖZEL 

 

 

Balçova’da bulunan ve Yarımada bölgesine hitap eden Ömür Tıp Merkezi, Özel Balçova Fizik Tedavi Tıp Merkezi, Açık Radyoloji Merkezi, İlke Tıp Merkezi ve İzmir Ayrancılar’da bulunan 150 yataklı Özel Medifema Hastanesi’nde Kurucu ve İşletme aşamalarında yönetici görevleri alan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, sektöründen önemli bir konuğu makamında ağırladı.

 

 

 

İsviçre Zürih ve Olten’de klinikleri bulunan üst düzey bir sağlık kurumu temsilcisi Prof. Dr. Mustafa Çavuşoğlu’nun, Balçova’ya ve Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’e bu özel ziyareti, termal kaynakları, kaplıcası ve oteliyle şifanın kaynağı bilinen İzmir Balçova’da, “İlçeye yabancı yatırımcı mı geliyor” sorusunun heyecanla sorulmasına da neden oldu.

 

 

 

Ziyarette Başkan Onur Yiğit’in babası, İzmir’de sağlık yatırımlarıyla bilinen MEDİFEMA Hastanesi sahiplerinden Eski İzmir Milletvekili Ali Yiğit ve annesi Eski İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Meryem Yiğit de hazır bulundu. Yıllarca İzmir Ticaret Odası’nda Sağlık Komisyonu’nda da görev alan Ali Yiğit’in Milletvekili olduğu dönemlerde hep dile getirdiği, “Sağlık turizmi için köprü olacağım” sözlerinin siyasi mirasçısı olarak, Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in yapacakları merak ediliyor.

 

 

 

 

BALÇOVA’YA SAĞLIK PİYANGOSU MU?

 

 

 

 

2012 Yılbaşı Çekilişi’nde Büyük Yılbaşı İkramiyesi’nin de sahibi olduğu, akrabalar arası bir itilafa konu mahkeme dava dosyasına girmesiyle de bilinen Yiğit Ailesi’nin, yıllar sonra bu şansının, 2024’te oğulları Onur Yiğit’in Balçova Belediye Başkanı seçilmesiyle “İlçenin ekonomik geleceğine piyango şeklinde mi yansıyacağı”  ayrı bir merak konusu.

 

 

 

 

Başkan Onur Yiğit’in, Sağlık turizmi alanında uluslararası arenada faaliyet gösteren ASİSTANA ve Medifema Global şirketlerinde kurucu ve üst düzey yönetici olarak çalıştığı, TÜSİAD’ın 739 üyesinden biri olduğu seçim öncesinde özgeçmiş bilgilerinde vurgulanan en önemli tecrübelerdendi.

 

 

 

Bu tecrübenin Balçova’ya yansımasını zaman gösterecek. Yiğit Ailesi’nin Hastane olarak ilçeye kazandırmak istediği Ilıcalar Bölgesi’nde bir arsası olduğu biliniyor.

 

 

 

 

Aslen Yiğit Ailesi gibi Kayserili olan,  2011’den bu yana ETH Zürih Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nde Kıdemli Araştırma Bilimcisi Prof. Dr. Mustafa Çavuşoğlu, 2007 ODTÜ mezunu bir Elektrik Elektronik Mühendisi. Çavuşoğlu, öncesinde İsviçre Federal Teknoloji Ensititüsü’nde Fizik çalıştı, beyin alanında görüntüleme teknolojileri alanında araştırmalar yaptı. İsviçre Türk Toplumu (İTT) Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çavuşoğlu, Diyetisyen Şeyma Nur Çavuşoğlu ile evli. Babası da Elektrik Mühendisi olan Mustafa Çavuşoğlu’nun ailesi Kayseri’de yaşıyor.